(+34) 649811692 vida@queraltjorba.com
Seleccionar página

Esdevenir mare o pare és un procés transformador. Implica canvis ens totes direccions: alguns desitjats, altres inimaginables fins que es comencen a produir. Cada procés és únic i es desplega amb les seves peculiaritats. És un moment especialment tendre per a potenciar el canvi que desitges dins teu, pel teu benestar i creixement personal, i també pel benestar del teu nadó, i la sostenibilitat de la família.

La revista gratuïta Mum’s és una iniciativa d’autoocupació empresarial per dones. Un dels seus principals valors és la criança respectuosa. Aquest mes de març de 2016 ha sortit publicat un article meu. Tatxan!

 

L’OPORTUNITAT DE LES DISCUSSIONS

Quan abordem el tema de les discussions entre adults acta seguit sol apareix la idea de protegir als nostres fills i la importància que els progenitors es continguin i es discuteixin en privat. Als fills els afecta veure discutir els seus pares, els pot arribar a inquietar molt perquè en molts casos no entenen el transcurs del diàleg però perceben perfectament l’atmosfera emocional. És important que els pares puguem posar paraules a com ens sentim i quan ho creiem convenient poder establir filtres i tenir espais de diàleg a soles amb la parella.

 

Un punt de vista cabdal i complementari a plantejar-nos «Discutir o no davant dels fills» és plantejar-nos: «Com reacciono davant d’una situació que em frustra? Quins recursos utilitzo en una discussió? Com és el meu to de veu? De què vull protegir a la meva filla?»

Aprofitem aquest desig de voler protegir als nostres infants, per tal d’agafar un compromís real per part del adult a acollir les pròpies emocions i adquirir noves maneres de gestionar al conflicte.

Les discussions són oportunitats per buscar maneres de satisfer les pròpies necessitats, clarificar les pròpies emocions, aprendre a posar límits, empatitzar amb l’altra, arribar a acords beneficiosos per totes les parts, trobar la seguretat dins d’un mateix quan l’entorn trontolla.

Els infants en etapa de creixement son una esponja a l’hora de percebre les subtileses de la relació, el com fem les coses. Per tal que els nostres fills adquireixin capacitats de comunicació útils i genuïnes cal en primer lloc que els pares tinguem la vocació de millorar les nostres formes de comunicació.

El millor regal que els hi podem fer als nostres fills és comprometre’ns amb el propi creixement personal. Ocupar-nos de les pròpies emocions, aprendre alternatives a cridar quan volem aconseguir alguna cosa o la forma de posicionar-nos davant del conflicte són uns bons fonaments per on començar.

Responsabilitzar-nos dels nostres aprenentatges vitals ens fa créixer i a més a més obra la porta que les nostres filles aprenguin a responsabilitzar-se dels seus.

Translate »