(+34) 649811692 vida@queraltjorba.com
Seleccionar página

Com respons quan et trobes amb un entrebanc a la teva vida, per gran o petit què sigui, quina és la teva reacció? T’enfades, plores, et paralitzes, respons amb agressivitat, et reculls a la teva closca, dones per no sentir…? Conèixer les teves reaccions davant de les situacions és una porta per on començar explorar el teu interior més profund.

Sovint se’ns queden gravats certs patrons i reaccionem una vegada i una altra a diferents estímuls de la mateixa manera que vam reaccionar una vegada quan érem petits o quan ens va passar algun esdeveniment traumàtic. Això ens fa ser esclaus del nostre passat. De vegades reaccionem una vegada i una altra de la mateixa manera a causa de pors que no tenim identificades. Aquestes estratègies potser t’han estat molt útils, t’han ajudat a tirar endavant la teva vida, a sobreviure i respondre en moments claus. Has desenvolupat estratègies per fer front al dolor que senties davant de diversitat de situacions. Els hi pots donar les gràcies per estar al teu costat. En aquell moment era el millor que podies fer.

Però ara no vols sobreviure, aspires a portar una vida plena. Reaccionar de forma automàtica et frena de créixer i de donar el millor de tu. Identificar aquests bucles d’acciò-reacció és una oportunitat per parar-los a temps, just en el moment en què sents un dolor, para’t i escolta.

Atreveix-te anar a la causa del dolor, atreveix-te a sentir el dolor que et produeix la situació a la qual estàs reaccionant. Dona-li un espai, plora’l, canta’l. Escolta la informació i la font de creativitat que et dona. D’on ve? Què té d’actual? Què té d’antic?

Intentar evitar sentir el dolor és més dolorós que sentir el dolor en si mateix. Un cop tens la valentia de sentir aquest dolor, és el moment de transformar-lo sense vacil·lar, sense excuses. Fes-te responsable d’aquest dolor i deixa de donar les culpes als altres. Atreveix-te a agafar les regnes de la teva vida. Aquest és el poder de sentir el dolor que et permet fer canvis i avançar a la teva vida. El dolor té un poder creatiu elevat.

Cultivar espais de calma interior és essencial en aquest camí de reduir les conductes automàtiques que surten des del dolor i les pors no fetes conscients. Avui et demano que paris un moment i i cultivis aquest espai intern a on pots sentir la confiança plena en tu, en el teu creixement, en el teu propi desenvolupament. Sentir el dolor i donar-li la benvinguda et farà cada vegada més lliure i això t’obre la porta a un món de possibilitats.

L’aigua sempre troba el camí més fàcil per anar al mar.

Respira. Deixa anar. Confia. Escolta el què el dolor té per dir-te. Aquest és un bon estat intern des d’on respondre.

Translate »